Çerezler ve Gizlilik Politikası | Önalp Bilişim Teknolojileri

Çerezler ve Gizlilik Politikası

 1.Çerez Politikası

Önalp Bilişim  (Bundan sonra “Şirket” olarak anılacaktır.) olarak web sitemizde kullanılan çerez (cookie) türleri, çerezlerin neden kullanıldıkları ve bu çerezlerin yönetilmesi hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamındaki aydınlatma yükümlülüğüne uymak amacıyla işbu Çerez Politikası hazırlanmıştır.

İşbu Çerez Politikasında, web sitesinin ziyaretçilerine daha iyi bir hizmet sağlanması ve işlevsel bir çevrimiçi ortam sağlamak adına kullanılan çerezler ziyaretçilere açıklanmış olup, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK” veya “KVK Kanunu”) uygun olarak elde edilen kişisel verilerin işlenmesinin nasıl olduğu ve kullanıcının kanuni hak ve yetkileri belirtilmektedir.

1.1. Çerez Nedir

Çerez, bir web sitesi ziyaret edildiğinde sabit sürücüde veya tarayıcı klasöründe depolanan metin dosyasıdır. Çerezler aracılığı ile web sitesi ziyaretçilerine sunulan hizmetin daha hızlı ve işlevsel olması amaçlanmaktadır. Web sitesi ziyaretçisine göre kişiselleştirilmiş bir çevrimiçi ortamın sağlanması, çerezler aracılığı ile mümkün olmaktadır. Ziyaretçilerimiz çerez kullanımına ilişkin tercihlerini belirleyebilmekte ve değiştirebilmektedir. Aynı şekilde ziyaretçi çerezlerin silinmesini talep etme hakkına da sahiptir.

1.2. Çerez Türleri

Çerezler; hizmet ettiği amaca göre, verinin saklı tutulduğu süreye göre ve oluştukları kaynaklarına göre sınıflandırılabilmektedir.

1.2.1. Amaçlarına Göre Çerezler

Çerezin kullanılma amacına göre yapılan bu sınıflandırmada kesin gerekli çerezler, tercih çerezleri, istatistik çerezleri ve pazarlama çerezleri bulunmaktadır.

1.2.1.1. Kesin Gerekli Çerezler

Kesin gerekli çerezler, web sitesinde gezinmek ve sitenin güvenli alanlarına erişim gibi özellikler için kullanılmaktadır. E-ticaret mağazalarında çevrimiçi alışveriş yapılırken alım satım işleminin sona erdirilebilmesi için kullanıcının tercih ettiği ögelerin bir sonraki adım için saklı tutulması gerekmektedir. E-ticaret sitelerinde ögelerin alışveriş sepetinde tutulmasına izin veren çerezler, kesin gerekli çerezlere örnek olarak sayılabilir. Kesin gerekli çerezler, genel olarak birinci taraf oturum çerezleridirler. Bu çerezler için onay alınması gerekmese de çerezin neden kullanıldığı ve çerezin gerekliliği kullanıcıya açıklanmalıdır.

1.2.1.2. Tercih Çerezleri

Web sitesinde geçmişte yapılan seçimlerin (kullanıcı adı bilgisi, parola bilgisi, hangi dilin tercih edildiği vb.) ne olduğunun hatırlaması sağlanır. Web sitesine otomatik girişi sağlayan tercih çerezleri, işlevsel çerezler olarak da adlandırılmaktadır.

1.2.1.3. İstatistik / Performans Çerezleri

Performans çerezleri olarak da bilinen istatistik çerezleri, web sitesinin kullanımına ilişkin anonim, istatistiksel veri sağlayan çerezlerdir. İstatistik çerezleri ile kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı, ziyaret ettiği sayfalar, tıkladığı bağlantılar depolanabilmektedir. Anonim hale getirilen istatistik çerezleri, web sitesi kullanıcısını tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu çerezlerin amacı, web sitesini daha işlevsel hale getirmektir.

1.2.1.4. Pazarlama Çerezleri

Pazarlama çerezleri, reklam verenlerin kullanıcının ilgisine göre reklamlar sunmasını sağlayan çerezlerdir. Web sitesi kullanıcısının karşılaştığı reklamların istatistiksel verileri, pazarlama çerezleri yoluyla elde edilen veriler, diğer kuruluşlarla veya reklam verenlerle paylaşılabilir. Bunlar kalıcı olarak depolanabilen çerezlerdir.

1.2.2. Depolanma Sürelerine Göre Çerezler

Çerezler, verinin elde tutulma süresine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak ikiye ayrılmaktadır. Oturum çerezlerinin kalıcı çerezlerden farkı geçici, anlık veri bilgisi sağlamasıdır.

1.2.2.1. Oturum Çerezleri

Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması veya oturumun sona ermesi süresine kadar depolanabilecek veriler sağlamaktadır. Kısa süreli çerezlerdir.

1.2.2.2. Kalıcı Çerezler

Kalıcı çerezler, çerezin kullanıcı tarafından silinme tarihine kadar veya çerez için belirli son kullanım tarihine kadar sürücüde yer alan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin kodlarında değişken süreli, yazılı bir son kullanma tarihi vardır. Bu çerçevede, internet sitemizde kullanım sürelerine göre oturum ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır.

1.2.3. Kaynaklarına Göre Çerezler

Çerezin hangi taraftan/kaynaktan cihaza yerleştiğine göre yapılan sınıflandırmadır.

1.2.3.1. Birinci Taraf Çerezleri (First-party)

Adından da anlaşılacağı gibi, birinci taraf çerezleri doğrudan ziyaret edilen web sitesi tarafından cihaza yerleştirilmektedir.

1.2.3.2. Üçüncü Taraf Çerezleri (Third-party)

Üçüncü taraf çerezleri, ziyaret edilen web sitesi tarafından değil, reklam veren veya analitik sistem gibi üçüncü bir tarafça cihaza yerleştirilen çerezlerdir.

İnternet sitemizde açıkça talep etmiş olduğunuz bilgi toplum hizmetlerinin sunulabilmesi için kesinlikle gerekli çerezler kullanılmaktadır. Bu kapsamda saklama süreleri, kullanım amaçları tabloda verilmiştir.

IP bilgilerinizle ilişkilendirmek suretiyle kişisel verileriniz işlenmektedir.

 

2-Gizlilik ve Çerez Yönetimi

Web sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımıza siteye girişlerinde ve siteyi kullanımları süresince sitenin kullanımını kolaylaştırma, kullanımdan sağlanan faydayı arttırma ve web sitemizi geliştirip güvenlik açıkları ihtimalini önleme gibi amaçlarla site ziyaretçilerimizin web sitemize girdiklerinde ziyaret ettikleri bölümlere ilişkin verileri kullanıcılarımızın yasal haklarını gözeterek KVKK kapsamında işliyoruz. Ziyaretçilerimizin, bu metinle siteye giriş yaptıkları andan başlayıp, iletişim formunu kullanmaları da dahil ayrılmalarıyla son bulan süreçte, yukarıda bahsedilen verilerinin işlendiği konusunda bilgilendirilmelerini amaçlamaktayız. Ziyaretçiler, web sitelerinin çerezler aracılığıyla kişisel verilerini işlemesini/depolamasını engelleyebilirler. Ayrıca, daha önceden internet tarayıcısındaki çerezleri silebilmektedirler. Ziyaretçiler çerez kullanımını çeşitli yollardan engelleyebilmektedirler. Ziyaretçi olarak eğer çerez kullanımını önlemek istiyorsanız;

GoogleTarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak “Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet ExplorerTarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesine tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Mozilla FirefoxTarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesinin ardından “Seçenekler” görselini tıklayarak ve “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.
OperaTarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
SafariTelefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçerek “Gizlilik ve Güvenlik” bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

 

3-Hukuki Gerekçe ve Paylaşım

Çerezler yoluyla alınan kişisel verileriniz başka kişilerle paylaşılmamaktadır. Söz konusu çerezler yoluyla kişisel verilerinizin işlenmesinde 6698 sayılı Kanun’un 5’inci maddesinin ikinci fıkrasının (f) bendi uyarınca “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması” işleme şartına dayanılmaktadır. Söz konusu kişisel verileriniz site tasarım hizmeti aldığımız iş ortağımız ile paylaşılmaktadır.

 

4-Web Sitesi Ziyaretçilerinin Verilere Erişim Hakkı ve Talepleri

Ziyaretçiler, KVKK’nın 11’inci maddesi kapsamında kendilerine tanınan haklarına yönelik taleplerini web sayfamızda yer alan ilgili kişi başvuru formunu kullanarak Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de yer alan asgari şartları içerecek şekilde noter kanalı ile gönderebilir, veya Şirket sistemlerinde kayıtlı e-posta adresiniz üzerinden info@onalpbilisim.com.tr adresine gönderebilirsiniz.

0

Sepetinizde ürün bulunmuyor.